Een ochtend op de Jo-Anna Hoeve

De deuren van de zorgboerderij openen vanaf half 9. De deelnemers kunnen rustig binnenkomen en we beginnen met een kopje koffie. Na de koffie en de krant, als iedereen binnen is, beginnen we met de activiteiten.

Er zijn altijd verschillende buitenactiviteiten te doen zoals het verzorgen van de dieren en de tuinen.

De deelnemers die kiezen voor een keukenactiviteit, starten de voorbereidingen van de soep, die iedere dag samen vers gemaakt wordt. Er kan ook gekozen worden voor een creatieve activiteit, zoals schilderen, handwerken, mozaïeken, muziek maken, of houtbewerking.

We zitten samen gezamenlijk aan een grote tafel of heerlijk buiten op een bankje in de ochtendzon. We vinden iedere dag wel een mooi moment om een eindje te gaan wandelen of even appels te gaan plukken als het de tijd van het jaar is. En is het buiten koud dan doen we binnen wat beweegactiviteiten.

Er hangt een gemoedelijke sfeer op de Jo-Anna Hoeve, waar iedereen doet waar hij of zij goed in is en plezier in beleeft. Deze gemoedelijkheid nodigt uit tot een nader begeleidingsgesprek tijdens een wandeling door de tuin. Deelnemers gaan met een goed gevoel weer verder met hun activiteit en zijn trots op wat ze hebben gedaan en het contact dat ze hebben gehad.